tekenen


games


zoeken

Boeken over cartoons tekenen

Behalve video tutorials bestaan er ook boeken waardoor je cartoons kunt leren tekenen. Deze boeken bevatten veel voorbeelden die je stap voor stap leren tekenen. De voordelen van de boeken zijn dat je je heerlijk kunt afsluiten van moderne technologie en je creativiteit de vrije loop kunt laten gaan. Je kunt er op ieder moment van de dag aan beginnen en kunt volgens de stappen in het boek aan je cartoon gaan werken. Mocht het écht niet lukken, dan je de cartoon vanuit het boek overtrekken. Maar dit is natuurlijk niet zo leuk als echt zelf tekenen. Omdat er een ontzettend groot aanbod is aan verschillende boeken, hebben we een paar van de beste boeken op een rij gezet.

'Cartoons tekenen' van Christopher Hart

Het eerste boek is 'Cartoons Tekenen' van Christopher Hart. Christopher staat bekend als een van de meest succesvolle auteurs in de tekenboeken wereld. Al meer dan 2,5 miljoen mensen kochten zijn boeken, dus met een dergelijk boek zit je zeker goed!

Denk je dat dit veel te moeilijk is? Nou nee! Je begint met de basisvorm van het hoofd, daarna komen de ogen, de mond, het lichaam, de houding en ga zo maar door. Je leert in dit boek dus heel duidelijk stapje voor stapje hoe je nu een goede cartoon kunt tekenen, zonder dat je eerst ellenlange theorie door moet nemen! Christopher Hart heeft tientallen boeken uitgebracht, zoals cartoondieren tekenen, Modern Cartooning, Cartoon Faces, Doodletopia en meer!

'Cartoon en animatietekenen' van Walter Foster 

In dit boek leer je niet alleen cartoons tekenen maar ook animatietekenen. Je leert welke materialen je nodig hebt, hoe je een hoofdpersoon kiest en hier een passend karakter aan koppelt. Maar ook de verschillende stijlen van hoe je hem of haar op papier kunt gaan zetten. Je kunt je eigen avontuur bedenken voor je zelfontworpen stripfiguur.

'Cartoon figuren tekenen' van Woodcock Vincent

Een heel goed boek om mee te leren tekenen. Alles wordt stap voor stap uitgelegd en daardoor is het zeer eenvoudig te volgen. Je begint met simpele anatomische modellen en langzaam leer je om echte cartoonfiguren te tekenen. Ook kun je leren om met allerlei materialen te leren tekenen, van potlood tot houtskool en zelfs met verf. Er staan in het boek hele leuke cartoonfiguren en ook allerlei extra's, zoals meubels, handen en ogen om te leren tekenen. Het boek is mooi vormgegeven en is op een leuke manier geschreven. De uitleg is heel duidelijk en makkelijk te begrijpen en heel volledig. Het boek bevat vele cartoonfiguren, anatomische houdingen en extra's. Je kunt in dit boek heel veel leuke ideeën op doen om te tekenen.

'Cartoon animatietekenen' van Preston Blair

In dit boek leer je de magie van tekenfilms kennen. Getekende figuurtjes die een eigen leven krijgen, dat is vaak het doel van een cartoonist. In dit boek leer je dit van niemand minder dan Preston Blair, een van Disney's animatie tekenaars. Het boek geeft je een kijkje achter de schermen. Er staan voornamelijk voorbeelden in, maar deze staan wel iedere keer stap voor stap opgebouwd zodat de lezer ook zelf kan oefenen met tekenen. Er wordt uitgebreid ingegaan op het ontwikkelen van figuren. Hoe bouw je ze op? Gebruik je cirkels en peer vormen als basis? En hoe kan je de figuren laten bewegen? Dit en meer komt uitgebreid aan bod in het boek. Ook het tekenen van allerlei uitgebreide effecten komt aanbod. 

Meer boeken over cartoons tekenen vind je op Boeknet.

Terug naar overzicht