tekenen


games


zoeken

Video tutorials

Onder het kopje Cartoons tekenen geven we al een aantal tips over hoe je kunt beginnen aan je cartoon. Nu gaan we je echter wat vertellen over de Video tutorials die je kunt vinden op het internet. Het leren tekenen of inspiratie opdoen gebeurt vaak via een video tutorial. Dit vinden veel mensen erg prettig. Vooral voor de beginnende tekenaar is dit erg handig omdat je vrij uitgebreid krijgt uitgelegd wat je moet doen, hoe je moet beginnen en welke stappen je daarvoor allemaal moet nemen. Het grote voordeel is dat je daarnaast bewegende beelden erbij hebt, waardoor het allemaal veel duidelijker is dan een tekstuele uitleg.

Talloze video tutorials

Een video tutorial waarin je leert om cartoons te tekenen is door de bewegende beelden een stukje duidelijker dan een boek. Je ziet namelijk daadwerkelijk de beweging van de tekenaar. In een boek staan de lijnen getekend, maar kun je niet zien hoe de beweging van de artiest is geweest om die lijn te tekenen. Als je de manier van tekenen goed bestudeert dan kun je hier vaak tips en handigheidjes uit halen. Vaak vinden mensen het ook fijn dat iemand hun 'begeleidt'. Youtube staat boordevol met talloze tutorials, maar ook op websites als Google, Instagram, Flickr en Pinterest zijn veel handige filmpjes te vinden!

Handige websites met tutorials

Behalve de bovenstaande video-tutorials bestaan er ook websites als easydrawingtutorials.com. Hierop kun je een duidelijke tutorial volgen. Er zijn ontzettend veel verschillende cartoons waaruit je kunt kiezen. Als het filmpje niet duidelijk genoeg is, staat er ook nog een stappenplan van de tekening. Dit is erg handig als je bijvoorbeeld eerst zelf wilt proberen of je de tekening kunt maken zonder video-tutorial.

Terug naar overzicht