tekenen


games


zoeken

Over Cartoon-Plaatjes

Cartoon-plaatjes.nl is een platform speciaal voor alle creatievelingen onder ons. Voorheen was cartoon-plaatjes.nl een bron voor diverse cartoons. Echter zijn er in de wereld van 'auteursrechten' heel wat dingen veranderd. Dit heeft er voor gezorgd dat je de cartoons niet meer rechtstreeks van onze site af kunt halen. 

Wat wij nu doen is jou helpen in de wereld van de cartoons. Deze is zeer divers. Je hoeft niet goed te kunnen tekenen om leuke cartoons te maken. Het enige wat belangrijk is, is een beetje creativiteit. Hier kun dat beetje creativiteit goed opdoen. Door middel van cartoons leren tekenen, maar ook waar je op moeten letten bij het zoeken van een goede cartoon. We gaan je ook leren wat de toegevoegde waarde van een cartoon kan zijn en waar een goede cartoon uit is opgebouwd. Ook kun je hier van alles vinden over de rechten die op cartoons rusten. 

De toegevoegde waarde van cartoons

Waar zou je nou een cartoon voor nodig hebben of voor kunnen gebruiken? Cartoons zijn voor tal van doeleinden te gebruiken. In de meeste gevallen is een cartoon dus om te lachen. Of om een bepaalde gebeurtenis onder de aandacht te brengen. Maar waar kun je die leuke cartoon nou nog meer voor gebruiken?  Voor de volgende zaken:

Wat te doen met een cartoon?

Om te beginnen kun je heel erg slim gebruik maken van cartoons als reclame-middel. Als aanvulling van bijvoorbeeld een website of reclame folder. Maar ook als blikvanger. Als je vlug door een krant heen bladert dan vallen vaak de cartoons direct op. Hier kun je handig gebruik van maken door in bijvoorbeeld jouw reclamefolder te voorzien van leuke opvallende cartoons. Maar ook op de verpakking van een product kun je een leuke cartoon zetten. Dit wordt vaak gedaan ter verduidelijking van iets. Bijvoorbeeld bij een gebruiksaanwijzing of om een juiste volgorde aan te geven. Vaak gaat het dan om een illustratie en niet om een cartoon. Ook kun je een leuke cartoon verwerken in je bedrijfslogo of huisstijl. En dit zijn pas een aantal mogelijkheden van wat je allemaal kunt doen met een cartoon!